Paleochora

Letovisko Paleochora najdete na jižním pobřeží řeckého ostrova Kréta, přesněji v jeho západní části. Nabízí nejen krásné pláže a čisté moře, ale také skvělé možnosti k výletům do okolí.

ostrov-kreta-paleochora

Oblíbeným cílem turistů v letovisku Paleochora je například tradiční vesnička Azogires ležící několik kilometrů od pobřeží ve vnitrozemí. Zajímavým místem je tady jeskyně Svatých otců (Spilaeo Agion Pateron) a či místní klášter.

Vyznavači pěší turistiky a přírody se zase na dovolené v městečku Paleochora určitě vydají k horské vesničce Anidri, kde začíná stejnojmenné soutěska. Ta vás dovede až k zátoce s malebnou pláží. Zajímavé jsou i vnitrozemské vesničky Azogyres nebo Maniatiana.

Místním autobusem, popřípadě zapůjčeným autem, se také můžete vydat k dalším, trošku vzdálenějším propastem podél pobřeží, a sice k Samarii, Trypiti či k Irini. Jsou to skutečně hezké výlety, nezapomeňte si ale vzít pevnou obuv a dostatek tekutin na cestu.

Pokud chcete poznat i další pláže u střediska Paleochora na jižním pobřeží ostrova Kréta, vydejte se do nedalekých letovisek Elafonissi směrem na západ nebo Sougia směrem na východ.

Velice hezká a také zajímavá je pláž Grameno s písečnými dunami, západním směrem od Paleochory. Na výlet se můžete vydat třeba lodí.

Pokud po náročném dni dostanete pořádná hlad, určitě navštivte jednu z místních taveren. K těm nejoblíbenějším patří například podnik To Grameno, kde můžete za horkých dní najít posezení i venku, ve stínu pod pergolou.

V samém centru letoviska je večer zakázán vjezd motorovým vozidlům a tak se zde můžete v klidu najíst i v dalších tavernách. Na každém rohu narazíte na nějakého člověka, který vás bude lákat do své restaurace.

My doporučujeme navštívit třeba „Samarii“ nedaleko kostela či „Castello“, odkud večer budete mít nádherný výhled na západ slunce.

Napsat komentář