Agia Marina

Ke krásným místům řeckého ostrova Kréta patří také malé letovisko Agia Marina na severním pobřeží, které najdete vzdálené necelých 10 km od města Chania západním směrem.

agia-marina-ostrov-kreta

Většina místních hotelů je umístěna hned vedle pláže, od které je oddělená pouze pobřežní silnicí. Agia Marina je tak skvělým cílem pro strávení letní dovolené u moře na ostrově Kréta.

Zdejší pláž má jemný písek, a díky své čistotě a kvalitě vody byla oceněna Modrou vlajkou Evropské unie, která se uděluje pouze těm nejlepším plážím.

Písečná pláž je nejen oblíbeným místem pro romantické procházky a příjemné opalování, ale samozřejmě také místem pro vyzkoušení nejrůznějších druhů vodních sportů. Dovolená v městečku Agia Marina se tak bude líbit i aktivním jedincům. V nabídce je surfování, projížďka na člunech nebo jízda na banánu.

Pláž je lemována mnoha mnoha tavernami, kavárnami a nejrůznějšími obchody s oděvy i suvenýry. Ani milovníci nočního života tady nepřijdou zkrátka, v Agia Marině i sousedním letovisku Platanias je v nabídce mnoho barů a nočních klubů. Směrem dál na západ Kréty se již nabídka noční zábavy snižuje.

Městečko Agia Marina má nejen novou a moderní část s turistickou infrastrukturou, ale též svojí starší a původní část. Tu najdete na přilehlém svahu, ze kterého budete mít skvělý výhled nejen na moře, ale i na nedaleký ostrůvek Aghia Theodori.

Místní autobusovou dopravou se během 20 minut dostanete do města Chania, která byla až do roku 1972 hlavním městem ostrova. Nabízí nejen krásný přístav, ale i návštěvu nejrůznějších historických památek a muzeí.

Napsat komentář